Onze visie

Kleinschaligheid, kwaliteit, participatie en ontwikkeling staan bij ons voorop. Mensen krijgen bij ons veel persoonlijke aandacht.

Kwaliteit

Op het land werken hoeve klein mariendaal arnhem 01 500x334pxWij werken volgens het Kwaliteitssysteem van Landbouw en Zorg, een waarborg voor hoge kwaliteit.
Kwaliteit betekent voor ons deskundige en ervaren begeleiding. Daarnaast  checken wij zorgvuldig of een deelnemer baat heeft bij onze begeleiding en het soort werk dat wij bieden. Dit betekent een intakegesprek, een proefperiode en regelmatige evaluatiegesprekken met begeleiders en/of ouders van de deelnemer. Mede met het oog op kennisuitwisseling zijn wij lid van de coöperatie van zorgboerderijen in de regio (Boer & Zorg).

Mogelijkheden deelnemers centraal

winkel hoeve klein mariendaal 01 500x334pxWe gaan uit van de mogelijkheden van de deelnemers. We werken competentie- en ontwikkelingsgericht. Op de boerderij en in de theeschenkerij is plek voor verschillende doelgroepen en doelstellingen. Deelnemers kunnen bij ons terecht voor dagbesteding, leertrajecten, herstel van burn out, persoonlijke ontwikkeling, sociale activering en reïntegratie. In principe werken deelnemers mee in de bedrijfsmatige opzet van de zorgboerderij en theeschenkerij. Binnen deze opzet proberen we zo veel mogelijk variatie in werkzaamheden te bieden. Daarnaast bieden we ook andersoortige activiteiten zoals kunstzinnige en recreatieve activiteiten en muziek. 

Midden in de gemeenschap

Hoeve Klein Mariendaal tuinderij 03De zorgboerderij betrekt ook andere inwoners  bij haar activiteiten. We organiseren activiteiten voor kinderen en ouderen en workshops die een relatie hebben met biologische landbouw en de natuurlijke omgeving. Inwoners kunnen ook als vrijwilliger meewerken, biologische produkten kopen of als ‘Vriend’ bij Hoeve Klein Mariëndaal betrokken zijn. Op deze manier krijgen mensen die buiten de boot vallen en de landbouw weer een gewaardeerde plek in de lokale gemeenschap.

Aandacht voor de omgeving en voor elkaar

lunchen Hoeve Klein Mariendaal 01 500x334pxWe staan voor een biologische bedrijfsvoering. We maken dus geen gebruik van bestrijdingsmiddelen of kunstmest. We gaan uit van de natuurlijke processen. Verder hebben we aandacht voor de omgeving. We staan stil bij de verschillende seizoenen en hebben aandacht voor de dag- en jaarritmes.
Aan het begin van de dag is er een gezamenlijke start; er zijn vaste lunch-, en koffiepauzes en we sluiten de dag gezamenlijk af.

Openingstijden theeschenkerij

Openingstijden-Theeschenkerij-Hoeve-Klein-Mariendaal

Openingstijden

  • wo t/m vr 12.00 - 16.00 - take away vanaf 10.00 
  • za / zo 12.00 - 17.00
  • take away blijft mogelijk

Let op: wij zijn gesloten op woensdag 5 mei en op donderdag 13 mei!

Vanaf woensdag 28 april gaat ons terras weer open! Je kan binnen je bestelling doorgeven bij de kassa en vervolgens buiten bij het luikje ophalen. Op het terras plaatsnemen kan zolang er een tafel vrij is. Is het vol, dan graag je bestelling mee het bos in nemen of lekker thuis opeten.

Het is alleen mogelijk om een tafeltje aan de deur te reserveren.

We hopen jullie gauw weer te zien!!!

 

Reserveringen 

Aanvraag reservering

Voor meer informatie over mogelijkheden van uw feest of bijeenkomst mail ons of bel 026 - 379 66 87.

Quotes

'Ik word hier gewoon lekker moe. Dat is een ander soort moeheid dan die ik ken van lanterfanterigheid.
Het is een gezonde manier van moe zijn.'