Onze visie

Kleinschaligheid, kwaliteit, participatie en ontwikkeling staan bij ons voorop. Mensen krijgen bij ons veel persoonlijke aandacht.

Kwaliteit

Op het land werken hoeve klein mariendaal arnhem 01 500x334pxWij werken volgens het Kwaliteitssysteem van Landbouw en Zorg, een waarborg voor hoge kwaliteit.
Kwaliteit betekent voor ons deskundige en ervaren begeleiding. Daarnaast  checken wij zorgvuldig of een deelnemer baat heeft bij onze begeleiding en het soort werk dat wij bieden. Dit betekent een intakegesprek, een proefperiode en regelmatige evaluatiegesprekken met begeleiders en/of ouders van de deelnemer. Mede met het oog op kennisuitwisseling zijn wij lid van de coöperatie van zorgboerderijen in de regio (Boer & Zorg).

Mogelijkheden deelnemers centraal

winkel hoeve klein mariendaal 01 500x334pxWe gaan uit van de mogelijkheden van de deelnemers. We werken competentie- en ontwikkelingsgericht. Op de boerderij en in de theeschenkerij is plek voor verschillende doelgroepen en doelstellingen. Deelnemers kunnen bij ons terecht voor dagbesteding, leertrajecten, herstel van burn out, persoonlijke ontwikkeling, sociale activering en reïntegratie. In principe werken deelnemers mee in de bedrijfsmatige opzet van de zorgboerderij en theeschenkerij. Binnen deze opzet proberen we zo veel mogelijk variatie in werkzaamheden te bieden. Daarnaast bieden we ook andersoortige activiteiten zoals kunstzinnige en recreatieve activiteiten en muziek. 

Midden in de gemeenschap

Hoeve Klein Mariendaal tuinderij 03De zorgboerderij betrekt ook andere inwoners  bij haar activiteiten. We organiseren activiteiten voor kinderen en ouderen en workshops die een relatie hebben met biologische landbouw en de natuurlijke omgeving. Inwoners kunnen ook als vrijwilliger meewerken, biologische produkten kopen of als ‘Vriend’ bij Hoeve Klein Mariëndaal betrokken zijn. Op deze manier krijgen mensen die buiten de boot vallen en de landbouw weer een gewaardeerde plek in de lokale gemeenschap.

Aandacht voor de omgeving en voor elkaar

lunchen Hoeve Klein Mariendaal 01 500x334pxWe staan voor een biologische bedrijfsvoering. We maken dus geen gebruik van bestrijdingsmiddelen of kunstmest. We gaan uit van de natuurlijke processen. Verder hebben we aandacht voor de omgeving. We staan stil bij de verschillende seizoenen en hebben aandacht voor de dag- en jaarritmes.
Aan het begin van de dag is er een gezamenlijke start; er zijn vaste lunch-, en koffiepauzes en we sluiten de dag gezamenlijk af.

Openingstijden theeschenkerij

Openingstijden-Theeschenkerij-Hoeve-Klein-Mariendaal

Openingstijden

  • ma + di gesloten
  • wo t/m vr gesloten
  • zaterdag gesloten
  • zondag gesloten

 

Take away: Helaas hebben we onze deuren weer moeten sluiten, al begrijpen we wel waarom. Maar gelukkig kunnen we jullie nog wel verblijden met een drankje en een taartje of een heerlijke koek! Binnen komen is niet mogelijk, maar je kan bij ons luikje je bestelling plaatsen en ophalen. Het lekkers mag je dan mee naar huis nemen of mee het bos in!

We hopen jullie gauw weer te zien!!!

Het is momenteel niet mogelijk om te reserveren!

 

Reserveringen 

Aanvraag reservering

Voor meer informatie over mogelijkheden van uw feest of bijeenkomst mail ons of bel 026 - 379 66 87.

Quotes

'De groenten, daar leer ik van. Nu weet ik bijvoorbeeld hoe tomaten groeien. En daar sta je echt van te kijken. Je weet dan ook wat je eet, en het smaakt veel lekkerder.'