Boerderijprogramma voor kinderen en jongeren met een hulpvraag

Een hemelse speelplek voor kinderen en jongeren met een hulpvraag uit de regio Arnhem. Met Buitengewoon biedt Hoeve Klein Mariëndaal een leuk en actief programma op de zaterdag voor kinderen vanaf 7 jaar. Lekker gewoon buiten spelen staat hierbij voorop.

Kinder- en jongerenprogramma Buitengewoon

Op de zaterdag hebben wij een speciaal programma voor kinderen en jongeren met een hulpvraag (o.a. ADHD, stoornis in het autistisch spectrum, verstandelijke beperking). Wij bieden een veilige en kleinschalige setting.

Kindergroepen

Hoeve Klein Mariendaal kinderen 01

‘Buitengewoon’ is een gevarieerd en gestructureerd programma afgestemd op de kinderen op zaterdagen van 10.00 tot 16.00 uur (een dagdeel is ook mogelijk). Er zijn vaste onderdelen zoals de dieren voeren, vrij spelen en een gezamenlijke activiteit. Er wordt veel gespeeld op het boerderijterrein. Ook gaan we vaak het omringende bos in voor speurtochten of een wandeling met de ezels. Tevens hebben we binnenactiviteiten zoals koken, bakken, knutselen en spelletjes. We hopen de kinderen zo een geweldige dag te bezorgen. Ook ontlasten we hiermee gezinnen die de zorg hebben voor kinderen met een hulpvraag.

Doelstellingen van het programma:

 1. Ontdekken van interesses en talenten
  Kinderen ervaren nieuwe activiteiten op het gebied van natuur, spel, koken en creativiteit en krijgen inzicht in hun eigen voorkeuren en talenten.
 2. Bevorderen van sociale contacten
  Kinderen krijgen de ruimte om veel met elkaar te spelen. Waar nodig helpt de begeleiding kinderen hierin op weg.
 3. Bevorderen van de zelfstandigheid
  Kinderen mogen veel zelf proberen. Dit varieert van het halen van een pan in de keuken tot het zelf ontwerpen en maken van een vogelhuisje. Kinderen worden hierbij op maat ondersteund en gestimuleerd door de begeleiding.
 4. Ontspanning en activering
  Afhankelijk van het kind wordt gelet op voldoende ontspanning of juist activering. Daarbij staat voorop dat de kinderen niks wordt opgelegd; ze worden op speelse wijze gestimuleerd om bijvoorbeeld mee te gaan voor een wandeling of juist even te ontspannen met een muziekje.

Jongerengroep

Hoeve Klein Mariendaal kinderen 02Deze groep is om de week op zaterdag van 10.00 tot 16.00 (een dagdeel is ook mogelijk). De nadruk ligt bij de jongerengroep vooral op het opdoen van sociale contacten, het ontwikkelen van een zinvolle vrijetijdsbesteding en het vergroten van de zelfstandigheid. Maar ook hier staat een leuke dag voorop!

In de folder buitengewoon 14+ en in de folder buitengewoon koken vindt u meer informatie.

Enthousiaste en deskundige begeleiding

Het kinder- en jongerenprogramma is in de enthousiaste en deskundige handen van vier professionals. Ze hebben een zorgachtergrond en ervaring in het werken met kinderen en jongeren met een hulpvraag.

Het programma wordt begeleid door:

 • Nina Visscher
 • Fleur te Beek

Heeft u interesse? Neem dan contact met ons op via E-mail info@hoevekleinmariendaal.nl of bel 026 - 333 25 32 (ma. t/m do. ochtend van 8.30 tot 12.30). 

 

Openingstijden theeschenkerij

Openingstijden-Theeschenkerij-Hoeve-Klein-Mariendaal

Openingstijden

 • wo t/m vr 10.00 - 16.00  
 • za / zo 11.00 - 17.00
 • take away is ook mogelijk

Het is alleen mogelijk om een tafeltje aan de deur te reserveren.

We hopen jullie gauw weer te zien!

Reserveringen 

Reserveringsaanvraag

Voor meer informatie over mogelijkheden van uw feest of bijeenkomst mail ons of bel 026 - 379 66 87.

Quotes

'Het bleek echt een ideale plek voor haar te zijn
en leverde heel snel resultaat op.
Ze bouwde een werkritme op en leerde zelf initiatieven nemen.'