Winkelen

Pluktuin

Vanaf juni (afhankelijk van het weer in het voorjaar) staat onze pluktuin volop in bloei. De pluktuin is met deelnemers en vrijwilligers aangelegd en is in de zomermaanden een paradijsje. Tot in oktober kun je hier een boeket plukken en afrekenen in onze theeschenkerij. Een fleurig cadeau voor jezelf of om iemand anders mee te verrassen.

(De pluktuin is vanaf 22 oktober gesloten)

Meer informatie over onze pluktuin? tuinendier@hoevekleinmariendaal.nl

Groentepakketten: gezond, verantwoord en smakelijk

De eigen seizoensgebonden groente en fruit worden duurzaam en met zorg geteeld door onze deelnemers zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest. De niet eigen verbouwde groenten en fruit kopen wij in bij biologisch gecertificeerde bedrijven.

Wij gebruiken mest van onze eigen dieren en dieren die in de regio in alle rust zijn opgegroeid. Verder werken we veel met plantaardige meststoffen en alleen biologisch goedgekeurde zaden en plantgoed. Omdat onze planten de tijd krijgen om op te groeien kunnen ze tegen een stootje waardoor ze minder ziektegevoelig zijn. Door de grote afwisseling van gewassen en de aandacht voor een ruime vruchtwisseling en ecologie hebben we weinig last van plagen. Ingrepen met allerhande natuurverstorende middelen zijn dus niet nodig.

Meer informatie over onze groentepakketten?

(Wij nemen geen nieuwe klanten meer aan voor onze groentepakketten.)

tuinendier@hoevekleinmariendaal.nl
026 – 333 25 32

Haardhout

In samenwerking met het Geldersch Landschap & Kastelen halen we hout op van verschillende soorten bomen uit de bossen en landgoederen. Op onze locaties wordt het hout gekloofd en opgeslagen om te drogen. We verkopen het hout gekloofd en gedroogd, per kuub of in kleine zakken. Als je wilt, brengen we het in overleg bij je thuis.

Op dit moment kunnen wij helaas geen nieuwe aanvragen voor haardhout meer aannemen.

Voor meer informatie en actuele prijzen: tuinendier@hoevekleinmariendaal.nl

 

"Ik houd van dieren en je bent hier onder de mensen. Je kunt hier jezelf zijn."

YIMBY (Yes-In-My-Back-Yard)

Op Hoeve Klein Mariëndaal maken deelnemers al een aantal winters YIMBY-bakken. Deze moestuinbakken worden in het vroege voorjaar verkocht.
Project YIMBY Arnhem! heeft als doel het stimuleren van nieuwe stadsboeren en het biologisch tuinieren in de stad Arnhem. Een tweede doel is het verbinden van Arnhemse burgers door groen ontmoeten en groen leren.

YIMBY (Yes-In-My-Back-Yard) laat zien dat een groen project niet alleen leidt tot een groenere omgeving en gezonde voeding, maar ook mensen tot elkaar brengt. Gedurende het seizoen ontmoeten YIMBY-eigenaren elkaar en delen ze kennis over moestuinieren.

YIMBY oogstfeest in september
Elk jaar organiseert de Biologische Stadsboeren Coöperatie Arnhem Groen op burendag (derde zaterdag in september) het YIMBY oogstfeest plaats op Hoeve Klein Mariëndaal.

Meer informatie over de YIMBY moestuinbakken?
tuinendier@hoevekleinmariendaal.nl
026 – 333 25 32