Winkelen

Bloemenpluktuin

De bloemenpluktuin is met deelnemers en vrijwilligers aangelegd en is in de zomermaanden een paradijsje. Tot in oktober kun je hier een gevarieerd boeket plukken. Een fleurig cadeau voor jezelf of om iemand anders mee te verrassen.

De bloemenpluktuin is op dit moment gesloten. We melden hier en op onze social media als de pluktuin weer open is. 

Meer informatie over onze pluktuin? tuinendier@hoevekleinmariendaal.nl

 

Zelfoogsttuin: meer verbinding, vers, smakelijk en gezond!

In het voorjaar van 2023 zijn wij op Hoeve klein Mariëndaal met een zelfoogsttuin gestart op de akker waar wij voorheen de groenten en het fruit teelden voor onze groentepakketten. Wij willen graag meer verbinding tussen de deelnemers op de zorgboerderij en de afnemers van onze groenten en fruit. Ook in 2024 wordt de zelfoogsttuin verder ontwikkeld, zodat leden minimaal 30 weken per jaar zelf groente, fruit en kruiden kunnen komen oogsten. De seizoensgebonden gewassen worden duurzaam en met zorg geteeld door onze deelnemers, zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Er is ruimte voor 100 leden.

Update januari 2024: de inschrijving voor 2024 gaat  over een paar weken van start

Vragen: stuur een mail naar: tuinendier@hoevekleinmariendaal.nl

Haardhout

In samenwerking met het Geldersch Landschap & Kastelen halen we hout op van verschillende soorten bomen uit de bossen en landgoederen. Op onze locaties wordt het hout gekloofd en opgeslagen om te drogen. We verkopen het hout gekloofd en gedroogd, per kuub of in kleine zakken. Als je wilt, brengen we het in overleg bij je thuis.

Op dit moment kunnen wij helaas geen nieuwe aanvragen voor haardhout meer aannemen.

Voor meer informatie en actuele prijzen: tuinendier@hoevekleinmariendaal.nl

 

"Ik houd van dieren en je bent hier onder de mensen. Je kunt hier jezelf zijn."

YIMBY (Yes-In-My-Back-Yard)

Op Hoeve Klein Mariëndaal maken deelnemers al een aantal winters YIMBY-bakken. Deze moestuinbakken worden in het vroege voorjaar verkocht.
Project YIMBY Arnhem! heeft als doel het stimuleren van nieuwe stadsboeren en het biologisch tuinieren in de stad Arnhem. Een tweede doel is het verbinden van Arnhemse burgers door groen ontmoeten en groen leren.

YIMBY (Yes-In-My-Back-Yard) laat zien dat een groen project niet alleen leidt tot een groenere omgeving en gezonde voeding, maar ook mensen tot elkaar brengt. Gedurende het seizoen ontmoeten YIMBY-eigenaren elkaar en delen ze kennis over moestuinieren.

De standaard YIMBY bak is 83 cm lang, 60 cm breed en 100 cm hoog (bovenkant bak) waarbij de grondbak 28 cm diep is (van buiten, binnen 26 cm). Prijs € 80 per stuk. De YIMBY bak kan ook op maat gemaakt worden!

YIMBY oogstfeest in september
Elk jaar organiseert de Biologische Stadsboeren Coöperatie Arnhem Groen op burendag het YIMBY oogstfeest op Hoeve Klein Mariëndaal. In 2023 is dit op vrijdagmiddag, 22 september

Meer informatie over de YIMBY moestuinbakken?
tuinendier@hoevekleinmariendaal.nl
026 – 333 25 32

 

 

Vacature begeleider Tuin