Winkelen

Bloementuin

De bloementuin is met deelnemers en vrijwilligers aangelegd en is in de zomermaanden een paradijsje. We hebben de paden dit jaar wat breder gemaakt, zodat ook onze deelnemers van de natuurbeleving goed uit de voeten kunnen en hun eigen verhoogde bloembedden kunnen onderhouden. De bloementuin is vanaf het voorjaar 2024 geen pluktuin meer. De bloementuin is nog wel toegankelijk voor bezoekers die er doorheen willen lopen en genieten van alle bloemenpracht. Een boeket plukken is helaas niet meer mogelijk.

 

Zelfoogsttuin: meer verbinding, vers, smakelijk en gezond!

In het voorjaar van 2023 zijn wij op Hoeve klein Mariëndaal met een zelfoogsttuin gestart op de akker waar wij voorheen de groenten en het fruit teelden voor onze groentepakketten. Wij willen graag meer verbinding tussen de deelnemers op de zorgboerderij en de afnemers van onze groenten en fruit. Ook in 2024 wordt de zelfoogsttuin verder ontwikkeld, zodat leden minimaal 30 weken per jaar zelf groente, fruit en kruiden kunnen komen oogsten. De seizoensgebonden gewassen worden duurzaam en met zorg geteeld door onze deelnemers, zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Er is ruimte voor 120 leden. Tarief voor 2024: een groot oogstaandeel kost € 320. Een klein oogstaandeel € 120 en kan alleen in combinatie met een groot aandeel worden gekocht.

Vragen: stuur een mail naar: tuinendier@hoevekleinmariendaal.nl

Haardhout

In samenwerking met het Geldersch Landschap & Kastelen halen we hout op van verschillende soorten bomen uit de bossen in de omgeving en van landgoed Mariëndaal. Op onze locatie wordt het hout gekloofd. We verkopen het hout gekloofd, maar niet gedroogd. Als je wilt, brengen we het in overleg en tegen een vergoeding bij je thuis.

Op dit moment kunnen wij weer nieuwe aanvragen voor haardhout aannemen!

Voor meer informatie en actuele prijzen: tuinendier@hoevekleinmariendaal.nl

 

"Ik houd van dieren en je bent hier onder de mensen. Je kunt hier jezelf zijn."

YIMBY (Yes-In-My-Back-Yard)

Op Hoeve Klein Mariëndaal maken deelnemers al een aantal winters YIMBY-bakken. Deze moestuinbakken worden in het vroege voorjaar verkocht.
Project YIMBY Arnhem! heeft als doel het stimuleren van nieuwe stadsboeren en het biologisch tuinieren in de stad Arnhem. Een tweede doel is het verbinden van Arnhemse burgers door groen ontmoeten en groen leren.

YIMBY (Yes-In-My-Back-Yard) laat zien dat een groen project niet alleen leidt tot een groenere omgeving en gezonde voeding, maar ook mensen tot elkaar brengt. Gedurende het seizoen ontmoeten YIMBY-eigenaren elkaar en delen ze kennis over moestuinieren.

De standaard YIMBY bak is 83 cm lang, 60 cm breed en 100 cm hoog (bovenkant bak) waarbij de grondbak 28 cm diep is (van buiten, binnen 26 cm). Prijs € 80 per stuk. De YIMBY bak kan ook op maat gemaakt worden! Op dit moment hebben wij geen bakken meer op voorraad. Bestellen kan nog steeds, alleen de levertijd is wat langer.

YIMBY oogstfeest in september
Elk jaar organiseert de Biologische Stadsboeren Coöperatie Arnhem Groen op burendag het YIMBY oogstfeest op Hoeve Klein Mariëndaal. In 2024 is dit rond 28 september.

Meer informatie over de YIMBY moestuinbakken?
tuinendier@hoevekleinmariendaal.nl
026 – 333 25 32

 

 

Vacature begeleider Tuin