Jeugd

Programma's

Boerderijprogramma

Hoeve Klein Mariëndaal biedt een geweldige speelplek voor kinderen en jongeren met een begeleidingsvraag uit de regio Arnhem. Ons terrein is veilig en kleinschalig.

Elke zaterdag hebben we een leuk en actief programma voor kinderen vanaf 7 jaar.
Ook organiseren we elke zaterdag een speciaal programma voor kinderen en jongeren met een begeleidingsvraag (o.a. ADHD, stoornis in het autistisch spectrum, verstandelijke beperking).

Dieren voeren

Sowieso kunnen kinderen elke zaterdag meedoen met de dieren voeren, vrij spelen op het boerderijterrein en een gezamenlijke activiteit. Vaak gaan we het bos in voor speurtochten of een wandeling met de ezels. Ook organiseren we binnenactiviteiten, zoals koken, bakken, knutselen en spelletjes. We hopen de kinderen zo een geweldige dag te bezorgen. Ook ontlasten we hiermee gezinnen die de zorg hebben voor kinderen met een hulpvraag.

Doelstellingen van onze kinderprogramma’s:

1. Ontdekken van interesses en talenten
Kinderen doen nieuwe ervaringen op met natuur, spel, koken en creativiteit en krijgen inzicht in hun eigen voorkeuren en talenten.
2. Bevorderen van sociale contacten
Kinderen krijgen de ruimte om veel met elkaar te spelen. Waar nodig helpt de begeleiding ze hierin op weg.
3. Bevorderen van zelfstandigheid
Kinderen mogen veel zelf proberen. Dit varieert van het halen van een pan in de keuken tot het zelf ontwerpen en maken van een vogelhuisje. Kinderen worden hierbij op maat ondersteund en gestimuleerd door de begeleiding.
4. Ontspanning en activering
Afhankelijk van het kind wordt gelet op voldoende ontspanning of juist activering. Daarbij staat voorop dat de kinderen niks wordt opgelegd; ze worden op speelse wijze gestimuleerd om mee te gaan voor bijvoorbeeld een wandeling of juist even te ontspannen met een muziekje.

Jongerengroep

Bij onze jongerengroep ligt de nadruk vooral op het opdoen van sociale contacten, het ontwikkelen van een zinvolle vrijetijdsbesteding en het vergroten van de zelfstandigheid. Maar ook hier staat een leuke dag voorop!

Enthousiaste en deskundige begeleiding

Het kinder- en jongerenprogramma is in de enthousiaste en deskundige handen van vier professionals. Ze hebben een zorgachtergrond en ervaring in het werken met kinderen en jongeren met een begeleidingsvraag. Wij werken met SKJ-geregistreerde begeleiders.

In de oneven weken: 7 tot 13 jaar
In de even weken: vanaf 13- 21 jaar
Inloop vanaf 9.30 uur, uitloop tot 16.15 uur

Enthousiast geworden? Wil je graag meer informatie?

Contactformulier
kippen