Herfstfair 2017

Herfstfair 2017 (gratis toegang)

Om de herfst te vieren organiseert Hoeve Klein Mariëndaal op zaterdag 4 november van 14-17 uur een herfstfair. Glühwein met pompoenquiche, een heerlijke buiten BBQ, knuffelen met de dieren van de kinderboerderij uit Heelsum of genieten van allerlei soorten pompoenen of  muziek van Mad Shack rockabily skiffle. Dit alles en nog veel meer, voor jong en oud en de toegang is gratis. Komen jullie ook gezellig?

Opening Hoeve Heidestein in Heelsum

Opening Hoeve Heidestein in Heelsum

Hoeve Klein Mariendaal heeft een tweede locatie: Hoeve Heidestein in Heelsum. Dé plek voor inwoners uit de gemeente Renkum die van dieren houden en op zoek zijn naar activerend werk of dagbesteding.

2017 10 05 Hoeve Heidestein Heelsum overdracht bij opening 01 2017 10 05 Hoeve Heidestein Heelsum overdracht bij opening 02

 

 


Foto's. Feestelijk overdracht van de kinderboerderij naar Hoeve Klein Mariendaal

 

Nominatie Prijs Geldersch Landschap en Kasteelen voor Hoeve Klein Mariendaal

Nominatie Prijs Geldersch Landschap en Kasteelen voor Hoeve Klein Mariendaal

Hoeve Klein Mariendaal is één van de twee genomineerden voor de Prijs van het Geldersch Landschap en Kasteelen. De prijs is voor initiatieven die zich inzetten voor hun natuurlijke omgeving en daar anderen bij betrekken.

Nieuws van de Jongerengroep

Nieuws van de Jongerengroep

Hallo, wij zijn de 14+groep. Onze namen zijn Karim, Martine, Dana, Tom, Sven, Marcus, Cécile, Anja en Luuk. Om de week hebben we een gezellige zaterdagmiddag en gaan we bakken, wandelen, tuinieren of waar we maar zin in hebben op onze vrije dag.

Uitbreiding belevingsgroep voor mensen met dementie

Uitbreiding belevingsgroep voor mensen met dementie

Sinds 2014 hebben we een belevingsgroep voor thuiswonende mensen met dementie. Dit is belangrijk om de partner te ontlasten. Het is een heel gezellige groep waarbij ieder die dingen kan doen die bij hem of haar passen. De dinsdag- en donderdaggroep zitten vol. Omdat er steeds meer vraag is zijn we gestart met een extra groep op de vrijdag. 

Vertrek Otto van den Bent

Vertrek Otto van den Bent

Halverwege augustus heeft Otto van den Bent besloten om de Hoeve te verlaten. Otto is al vanaf de beginperiode (aan de van Lennepweg) bij de Hoeve betrokken. Eerst als vrijwilliger, later als Begeleider. Na een periode van nadenken is hij tot de conclusie gekomen dat hij zijn hart meer heeft liggen bij de werkzaamheden in een kleinschaliger omgeving, zoals de Hoeve dat een aantal jaren geleden was. Wij snappen zijn overwegingen en wensen hem veel succes bij de voortzetting van zijn activiteiten buiten de Hoeve.

Binnenkort zullen wij afscheid van hem nemen en hem bedanken voor zijn inzet voor de Hoeve en de deelnemers. Het vertrek van Otto zal op de korte termijn worden opgevangen door de andere teamleden. De komende weken zal worden gewerkt aan een structurele invulling.

Rijnloge van de Odd Fellows zorgt voor omheining schapenweide

Rijnloge van de Odd Fellows zorgt voor omheining schapenweide

De afgelopen week hebben 8 mensen van de Odd Fellows (Rijnloge leden) de omheining van de schapenweide gemaakt. Ze hebben gesteund door medewerkers van de Hoeve ca 50 palen gezet en 150 m gaas gespannen. Het staat er mooi strak bij. Ze deden dat in het kader van hun 100 jarig bestaan. Naast een donatie van € 2.500,-- had de Rijnloge ons 100 uur ondersteuning toegezegd.

Nu kunnen we de volgende stap voorbereiden, namelijk de aankoop van schapen. Dat wordt een hele mooie nieuwe aanwinst van onze veestapel.

Vervolg Leertraject Groen

Leertraject Groen

In 2015 zijn we gestart met het Leertraject Groen. De tweede module over het zaaien en onderhouden van gras is succesvol afgerond.

leertraject groen hoeve klein mariendaal arnhem 500x375px

Het leertraject wordt afwisselend gegeven door Willem Overes en Martijn Prinsen. De zeer enthousiaste deelnemers aan de cursus zijn: Sebastiaan, Gerard, Herman, Harm, Alex en Nick.

Bij de groencursus werken we samen met de KPC groep. KPC verzorgt de examinering. Bij een succesvolle afsluiting kan de KPC groep aan de deelnemers een branche erkend certificaat uitreiken.

Succesvol bij aanvraag innovatiebudgetten

Succesvol bij aanvraag innovatiebudgetten

De Hoeve is de afgelopen maanden succesvol geweest bij de aanvraag van innovatiebudgetten bij de gemeente Arnhem en is eerste blok afgerond.

Scholing van het gehele team

Scholing van het gehele team

We volgen dit jaar met het hele team de cursus grensoverschrijdend gedrag. De eerste drie bijeenkomsten zijn geweest. We leren van elkaar hoe we kunnen omgaan met verschillende vormen van gedrag. Het is ook een goede manier van teambuilding. Vanaf dit najaar zijn er ook avonden over autisme waar we aan deel gaan nemen.

Busvervoer deelnemers

Busvervoer deelnemers

Door de groei van het aantal deelnemers bij de Hoeve, is de behoefte aan busvervoer ook toegenomen.

Facebook pagina Hoeve Klein Mariendaal aangepast

Facebook pagina Hoeve Klein Mariendaal aangepast

We hadden tot dusver 2 facebook pagina’s: Een persoonlijke pagina Hoeve Klein Mariendaal en een bedrijfspagina Theeschenkerij Hoeve Klein Mariendaal. We hebben het nu aangepast naar één bedrijfspagina; Hoeve Klein Mariendaal.

Starterscursus biologisch tuinieren in de stad

Starterscursus biologisch tuinieren in de stad

Begin 2016 starten we bij Hoeve Klein Mariëndaal in Arnhem een starterscursus biologisch tuinieren voor beginnende tuinders, geïnteresseerden in biologisch eten en foodies. Meld je snel aan, aantal deelnemers zijn beperkt.

Openingstijden theeschenkerij

Openingstijden-Theeschenkerij-Hoeve-Klein-Mariendaal

Openingstijden

  • wo t/m vr 10.00 - 16.00  
  • za / zo 11.00 - 17.00
  • take away is ook mogelijk

Het is alleen mogelijk om een tafeltje aan de deur te reserveren.

We hopen jullie gauw weer te zien!

Reserveringen 

Reserveringsaanvraag

Voor meer informatie over mogelijkheden van uw feest of bijeenkomst mail ons of bel 026 - 379 66 87.

Quotes

'Ik word hier gewoon lekker moe. Dat is een ander soort moeheid dan die ik ken van lanterfanterigheid.
Het is een gezonde manier van moe zijn.'

Steun ons en wordt Vriend

ouderen bij zorgboerderij Hoeve Klein Mariendaal

We hebben veel plannen en ambities waarvoor vooralsnog de financiën ontbreken. Wilt u onze stichting steunen en zo de ontwikkelingsmogelijkheden van onze deelnemers verder helpen vergroten?

Lees meer