Leer- en werkplek

Leren en meedoen

Hoeve Klein Mariëndaal ligt op het historisch landgoed Mariëndaal, aan de rand van Arnhem. Hier helpen kinderen, jongeren, volwassenen en senioren mee in de zelfoogsttuin, dierverzorging, bloementuin, Theeschenkerij en groenonderhoud in de wijk.

op een bankje zitten

Hoeve Klein Mariëndaal

Dagbesteding en leer-/werkplekken voor kinderen, jongeren, volwassenen en senioren (met een vorm van dementie).

naar de Hoeve
Hoeve Klein Mariëndaal

"Het is mooi dat allerlei mensen hier hun plek vinden, elkaar ontmoeten, groeien, en met elkaar werken."

Voor wie

Zinvolle en inspirerende dagbesteding, leren, werken en beleving voor kwetsbare mensen.

Onze locatie ligt op een beschermde plek in het groen. Hier leren we van elkaar, steunen we elkaar en helpen we elkaar verder. Sfeer vinden we belangrijk. We kijken liever naar mogelijkheden dan naar beperkingen.

We werken in kleine teams, zodat er voor alle deelnemers volop aandacht is. Je kunt bij ons leren, meedoen én leren meedoen. In je eigen tempo, op je eigen manier, op een plek die aansluit bij jouw wensen en mogelijkheden.

Op zoek naar fijne dagbesteding of een beschermde werkplek in het groen? We vertellen je er graag meer over.

Op Hoeve Klein Mariëndaal begeleiden we jongeren, volwassenen en senioren met een begeleidingsvraag, in een groep of  één op één. Het gaat met name om mensen met psychische problemen, verstandelijke beperkingen, niet-aangeboren hersenletsel, autisme en senioren met vormen van dementie.

Je kunt meewerken in de zelfoogsttuin, dierverzorging, bloementuin, Theeschenkerij, op het erf en groenonderhoud in de wijk. Iedereen kan leren, meedoen én leren meedoen. In je eigen tempo, op je eigen manier.

(Beginnende) dementie
Bij deelnemers met (beginnende) dementie bekijken we samen wat mensen graag willen doen, hoe ze een fijne dag kunnen hebben en zoeken we uit welke vaardigheden zo goed mogelijk kunnen worden behouden.

Kinder- en jongerengroep
In onze kinder- en jongerengroep staat gezelligheid voorop. We oefenen met sociaal contact en vinden het belangrijk om veel te spelen en plezier te hebben. Doordat de kinderen en jongeren een fijne dag hebben worden de ouders ook wat ontlast. Wij bieden ook individuele trajecten aan jongeren, die vastlopen in het reguliere onderwijs.

Programma

koffie zetten
Natuurbeleving

Dagbesteding
We bieden zinvolle dagbesteding, individuele begeleiding of groepsbegeleiding, leertrajecten op gebied van groen en horeca en trajecten gericht op persoonlijke ontwikkeling. Bij Hoeve Klein Mariëndaal is altijd wel een werkgebied of activiteit te vinden die bij je past: in de zelfoogsttuin, op het erf, bij de dierverzorging, in de bloementuin, in de Theeschenkerij of bij het facilitaire team.

Samen met jou (of iemand die dat voor jou wil doen) maken we een persoonlijk begeleidingsplan. Je hebt zelf de regie over dit plan. Misschien heb je een duidelijk doel, misschien wil je je liever eerst oriënteren. Samen met jou bekijken we welke activiteiten of werkzaamheden passend zijn om jouw doel in het begeleidingsplan te bereiken.

Kennismaken en daarna?
Onze coördinator Kwaliteit & Zorg heet je welkom en inventariseert jouw begeleidingsvraag. Wanneer duidelijk is op welke plek jouw wensen en doelen het beste aansluiten, maak je kennis met de begeleiders, die jou op je plek gaan ondersteunen. Zij zijn jouw eerste aanspreekpunt.
Je begeleider zet jouw doelen samen met jou om naar kleinere, praktische doelen en rapporteert de voortgang. De begeleider levert ook input voor de tussentijdse evaluaties. De coördinator Kwaliteit & Zorg volgt en monitort het proces. Voor de cliëntadministratie maken wij gebruik van Zilliz (digitaal cliëntdossier voor kleinschalige zorg).

Kwaliteitskeurmerk

Hoeve Klein Mariëndaal heeft het kwaliteitskeurmerk. Dit betekent dat we werken volgens het landelijke kwaliteitssysteem van zorgboerderijen.

Kwaliteit Laat Je Zien is hét keurmerk voor zorgboerderijen. Het keurmerk bestaat sinds 2002 en is het branchekeurmerk van de Federatie Landbouw en Zorg. Het is voor, en mede door, zorgboeren ontwikkeld en helpt zorgboeren op een laagdrempelige manier om aan wet- en regelgeving te voldoen. Zorgboeren die met het keurmerk werken zetten de deelnemers, hun welzijn en hun ontwikkelmogelijkheden voorop. Ook is er veel aandacht voor veiligheid en continuïteit.

keurmerk zorgboerderijen

Onze deelnemers beoordelen ons gemiddeld met een 8,5. Daar zijn we heel trots op!

Enthousiast geworden? Wil je graag meer informatie?

Contactformulier
kippen

Financiering

Financiering van de zorg kan via een PGB of door zorg in natura. De zorg in natura kan via de WMO/Jeugdwet of via hoofd-/onderaannemerschap. De WLZ, zorg in natura, regelt de Coöperatie Boer&Zorg voor ons. Dit is een coöperatieve samenwerking van ruim 250 zorgondernemers in Flevoland, Gelderland, Overijssel en Utrecht.

www.cooperatieboerenzorg.nl

Zorgvormen, zorgproducten en gemeenten waarvoor wij werken:

Toon / verberg gemeenten

Zorgproduct(en) Gemeente(n)
Activerend werk 02A63 AW Stabiel op trede 3 Wmo
45A96 AW Stabiel op trede 3 Jeugd
02A64 AW Stabiel op trede 4 Wmo
45A97 AW Stabiel op trede 4 Jeugd
02A53 AW Ontwikkeling naar trede 3 Wmo
45A93 AW Ontwikkeling naar trede 3 Jeugd
02A54 AW Ontwikkeling naar trede 4 Wmo
45A94 AW Ontwikkeling naar trede 4 Jeugd
02A55 AW Ontwikkeling naar trede 5 Wmo
45A95 AW Ontwikkeling naar trede 5 Jeugd
Arnhem
Doesburg
Duiven
Lingewaard
Overbetuwe
Renkum
Rheden
Rozendaal
Wageningen
Westervoort
Zevenaar
Begeleiding 02A16 Begeleiding basis Wmo
45j62 Begeleiding basis Jeugd
Arnhem
Doesburg
Duiven
Lingewaard
Overbetuwe
Renkum
Rheden
Rozendaal
Wageningen
Westervoort
Zevenaar
Groepsbegeleiding 07A52 Groepsbegeleiding ontwikkeling
07A51 Groepsbegeleiding stabiel
41B18 Groepsbegeleiding jeugd ontwikkeling
Arnhem
Doesburg
Duiven
Lingewaard
Overbetuwe
Renkum
Rheden (alleen
07A52)
Rozendaal
Wageningen
Westervoort
Zevenaar

Eigen bijdrage

Ondersteuning vanuit de WLZ
Voor WLZ-zorg is een eigen bijdrage verschuldigd. De hoogte van de eigen bijdrage wordt bepaald door het CAK. Meer informatie hierover kunt u vinden op de website van het CAK.
Voor vervoer van en naar de dagbesteding binnen de WLZ is een beperkte reiskostenvergoeding beschikbaar. De vergoeding die wij ontvangen is afhankelijk van de indicatie en de afstand van het verblijfadres tot de locatie van de dagbesteding. Mocht deze vergoeding ontoereikend zijn, dan zijn wij helaas genoodzaakt de meerkosten aan de deelnemer door te belasten.

Ondersteuning vanuit de Wmo
De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) zorgt ervoor dat iedereen kan blijven meedoen aan de samenleving en zo veel mogelijk zelfstandig kan blijven wonen. In sommige gemeenten hoeven bewoners met een laag inkomen geen eigen bijdrage te betalen. Dat is onderdeel van het minimabeleid, waarbij de gemeente een grens stelt aan je maximale inkomen. Is je inkomen lager, dan hoef je geen eigen bijdrage te betalen. Meer weten? Neem dan contact op met het Wmo-loket van je gemeente.

Lunch met eigen groente en fruit
Bij de deelgebieden Natuurbeleving en Tuin&Dier bereiden we samen de lunch met groente en fruit van onze eigen boerderij. In de lunchpauze eten we gezamenlijk een warm (vegetarisch) gerecht of soep met brood. Voor de lunch vragen wij een kleine bijdrage.

Genietende vrouw

"Ik mag hier alles zelf doen!"

Wachttijd

We hebben meestal een korte wachttijd. Het afgelopen half jaar was de gemiddelde tijd tussen intakegesprek en start van de deelname 2-4 weken.

De startdatum na definitieve plaatsing kan per gemeente verschillen en is ook afhankelijk van eventuele inzet van taxivervoer.