Onze visie

Kleinschaligheid, kwaliteit, participatie en ontwikkeling staan bij ons voorop. Mensen krijgen bij ons veel persoonlijke aandacht.

Kwaliteit

Op het land werken hoeve klein mariendaal arnhem 01 500x334pxWij werken volgens het Kwaliteitssysteem van Landbouw en Zorg, een waarborg voor hoge kwaliteit.
Kwaliteit betekent voor ons deskundige en ervaren begeleiding. Daarnaast  checken wij zorgvuldig of een deelnemer baat heeft bij onze begeleiding en het soort werk dat wij bieden. Dit betekent een intakegesprek, een proefperiode en regelmatige evaluatiegesprekken met begeleiders en/of ouders van de deelnemer. Mede met het oog op kennisuitwisseling zijn wij lid van de coöperatie van zorgboerderijen in de regio (Boer & Zorg).

Mogelijkheden deelnemers centraal

winkel hoeve klein mariendaal 01 500x334pxWe gaan uit van de mogelijkheden van de deelnemers. We werken competentie- en ontwikkelingsgericht. Op de boerderij en in de theeschenkerij is plek voor verschillende doelgroepen en doelstellingen. Deelnemers kunnen bij ons terecht voor dagbesteding, leertrajecten, herstel van burn out, persoonlijke ontwikkeling, sociale activering en reïntegratie. In principe werken deelnemers mee in de bedrijfsmatige opzet van de zorgboerderij en theeschenkerij. Binnen deze opzet proberen we zo veel mogelijk variatie in werkzaamheden te bieden. Daarnaast bieden we ook andersoortige activiteiten zoals kunstzinnige en recreatieve activiteiten en muziek. 

Midden in de gemeenschap

Hoeve Klein Mariendaal tuinderij 03De zorgboerderij betrekt ook andere inwoners  bij haar activiteiten. We organiseren activiteiten voor kinderen en ouderen en workshops die een relatie hebben met biologische landbouw en de natuurlijke omgeving. Inwoners kunnen ook als vrijwilliger meewerken, biologische produkten kopen of als ‘Vriend’ bij Hoeve Klein Mariëndaal betrokken zijn. Op deze manier krijgen mensen die buiten de boot vallen en de landbouw weer een gewaardeerde plek in de lokale gemeenschap.

Aandacht voor de omgeving en voor elkaar

lunchen Hoeve Klein Mariendaal 01 500x334pxWe staan voor een biologische bedrijfsvoering. We maken dus geen gebruik van bestrijdingsmiddelen of kunstmest. We gaan uit van de natuurlijke processen. Verder hebben we aandacht voor de omgeving. We staan stil bij de verschillende seizoenen en hebben aandacht voor de dag- en jaarritmes.
Aan het begin van de dag is er een gezamenlijke start; er zijn vaste lunch-, en koffiepauzes en we sluiten de dag gezamenlijk af.

Openingstijden theeschenkerij

Openingstijden-Theeschenkerij-Hoeve-Klein-Mariendaal

Openingstijden

  • ma + di gesloten
  • wo t/m vr 10.00 - 16.00
  • zaterdag 12.00 - 17.00
  • zondag 10.00 - 17.00

Hoera! Wij gaan onze deuren weer openen per 10 juni 2020! Vooralsnog alleen op woensdag, donderdag en vrijdag. Wij hanteren een picknick/take-away concept wat genuttigd kan worden op ons terras of meegenomen kan worden naar een andere plek. Wij zien jullie graag verschijnen!

Reserveringen

Aanvraag reservering

Voor meer informatie over mogelijkheden van uw feest of bijeenkomst mail ons of bel 026 - 379 66 87.

Steun ons en wordt Vriend

ouderen bij zorgboerderij Hoeve Klein Mariendaal

We hebben veel plannen en ambities waarvoor vooralsnog de financiën ontbreken. Wilt u onze stichting steunen en zo de ontwikkelingsmogelijkheden van onze deelnemers verder helpen vergroten?

Lees meer

Een prachtige werkplek voor mensen met een ondersteuningsvraag

Hoeve-Klein-Mariendaal-Een-prachtige-werkplek-01

Wij kijken naar je mogelijkheden in plaats van je beperkingen.

Meer informatie

Meewerken op de Boerderij en in de Theeschenkerij

 

Hoeve-Klein-Mariendaal-Boerderij-en-Tuinderij-01

Genoeg te doen, voor iedereen een geschikte klus.

Meer informatie

Unieke vergaderruimtes op prachtig landgoed in Arnhem

 

vergaderzaal kapschuur Hoeve Klein Mariendaal 500x333px

Verhuur van vergaderlocaties met diverse arrangementen mogelijk.

Vergaderruimte reserveren