Door wie

Hieronder presenteren onze medewerkers zich.

W WillemWillem Overes, tuinder/begeleider

Na lange tijd gewerkt te hebben in de tuin- en landschapsinrichting, heb ik een opleiding gevolgd in de biologisch-dynamische landbouw. Inmiddels ben ik opgeleid tot werkbegeleider zorgbedrijf (opleiding bij Helicon). In het verleden ben ik een biologisch tuinbouwbedrijf gestart. Daarnaast was ik werkzaam in het agrarisch natuurbeheer.
Ervaring in de begeleiding van deelnemers heb ik opgedaan bij Tactus en Stichting de Graafschap. Rode draad in mijn werk: samenwerken met de natuur en samenwerken met mensen.

W-Maarten

Maarten Betz, tuinder/begeleider

Na de PABO te hebben afgerond heb ik een tijd gewerkt in het basisonderwijs.
In het VSO onderwijs heb ik kennis gemaakt met het werken met (jong)volwassenen.
De voldoening van het verbouwen van mijn eigen biologische groente wilde ik graag terug vinden in mijn werk en zo ben ik bij de zorgboerderij terecht gekomen.
Ik heb de opleiding SPW4 afgerond in 2009.
Als begeleider vind ik het belangrijk om mensen mentaal en fysiek uit te dagen. Het belang van mens en natuur in de samenleving speelt hierbij een grote rol.

W-Margo 2934

Margo Van Asten, begeleidster theeschenkerij en creatieve groep

De drie pijlers in mijn leven zijn: kunst, zorg en horeca; in willekeurige volgorde. Na mijn opleiding aan de kunstacademie heb ik mijn creativiteit ingezet in de de begeleiding van verschillende doelgroepen. Bijvoorbeeld kunstlessen op scholen, theater binnen zorginstellingen, begeleiden van mensen met een beperking, projecten in achterstandswijken. Mijn passie voor koken kwam hierbij goed van pas. Het werken met mensen stond hierbij centraal.

Op Hoeve Klein Mariëndaal komen alle aspecten samen. Ik vind het geweldig om met elkaar in een natuurlijke omgeving tot een b(l)oeiende samenwerking te komen waarbij iedereen tot zijn recht komt. De theeschenkerij biedt mensen de mogelijkheid om midden in de maatschappij werkervaring op te doen, zelfvertrouwen te ontwikkelen en persoonlijke doelen te realiseren. Daar zet ik me graag voor in.

Rini Storm 150x100Rini Storm bedrijfsleider

Vele jaren heb ik een praktijk gehad als klassiek homeopaat, daarna ben ik directeur geweest van de Hogeschool voor Natuurgeneeswijzen. Daarnaast ben ik al 30 jaar betrokken bij de Horsterhof, een biologisch tuinbouwbedrijf in Duiven en heb ik als hobby het houden van koeien. In mijn werk voor de Hoeve komen al deze aspecten bij elkaar en vind ik het bijzonder dat ik mijn steentje kan bijdragen aan deze prachtige zorgboerderij.

w-jan-3040Jan Hassink, coördinator zorg

Ik ben senior onderzoeker Landbouw, Groen en Gezondheid aan de WUR (Wageningen Universiteit en Research Centre). Na jarenlang onderzoek wilde ik ook de praktijk ervaren, dus heb ik een tijd als vrijwilliger gewerkt op een zorgboerderij in Ede. Daarna heb ik zorglandgoed de Hoge Born (Wageningen) en het Expertisecentrum Landbouw, Groen en Gezondheid mee opgezet. Ik was betrokken bij de ontwikkeling van het Kwaliteitssysteem van Landbouw en Zorg. En heb diverse publicaties geschreven op het terrein van zorglandbouw.

Een belangrijke taak als coördinator is de kwaliteit en continuiteit van dagelijkse processen op de zorgboerderij in kaart te brengen en zo de professionaliteit van het werk te waarborgen.

Samen met Ellen Oomen stond ik aan de wieg van de zorgboerderij.

liekeLieke Camerik: begeleidster ouderengroep

Sinds 2008 ben ik al betrokken bij Hoeve Klein Mariendaal, toen nog dorpsboerderij Oosterbeek. Na de afronding van mijn studie kunstzinnige therapie beeldend aan de hogeschool Leiden, zocht ik een voedende werkplek met de natuur als inspiratiebron. Ik kijk terug op een fijne periode van 4 jaar met de  ‘open atelier’ activiteit die ik op de zorgboerderij heb begeleid. Sinds 2012 ben ik werkzaam vanuit mijn eigen praktijk Beeldend Beschouwd als kunstzinnig therapeut. Ik richt mij op ouderen met een vorm van dementie in de thuissituatie. Dat ik nu bij de Hoeve de mogelijkheid krijg om invulling te geven aan de belevingsgroep ouderen, zie ik als een prachtige brug die ik hiermee is geslagen en waarmee veel ouderen een voedende plek kan worden geboden.

Fleur ThijsFleur Thijs, bedrijfsleider theeschenkerij

'Na mijn opleiding SPH te Nijmegen ben ik ruim 15 jaar werkzaam geweest in de hulpverlening. Als pedagogisch medewerker binnen een leefgroep voor kinderen van 4-12 jaar, als ambulant thuisbegeleider en als begeleider in een fasehuis (kamertraining) voor jongeren.

In al die jaren is het werken in de horeca naast mijn vaste baan in de hulpverlening een rode draad geweest in de vorm van bijbaantjes in een eetcafe en op verschillende festivals voor een cateringbedrijf. De passie voor dit vak bleef groeien en een aantal jaren geleden heb ik de sprong gewaagd: mijn baan opgezegd en me volledig gestort in het cateringwerk op vele festivals door heel Nederland Dat betekende in de zomermaanden heel veel werken en in de winter op reis, de wereld zien!

En toen was daar ineens vanuit het niets de kans om bij de theeschenkerij te komen werken. Lang hoefde ik daar niet over na te denken, want dit was in mijn ogen de perfecte combinatie van horeca en hulpverlening. Mijn twee favoriete werkgebieden in één op een prachtig landgoed! Ik ben begonnen als eindverantwoordelijke in de weekenden en viel regelmatig in als begeleider doordeweeks en sinds november 2014 ben ik aangesteld als bedrijfsleider van de theeschenkerij. Vanaf dag één heb ik met volle teugen genoten van de schitterende lokatie, het enthousiasme van de deelnemers, de tomeloze inzet van alle vrijwilligers en stagiaires en mijn vaste collega's die met passie op de werkvloer staan.

Ik ben dan ook heel erg trots, dat ik hier onderdeel van mag zijn!'

Christina WesselsChristina Wessels begeleider en individuele zorg

Nadat ik allerlei werk had gedaan zoals lerares in het basisonderwijs, secretaresse bij het Riagg, verpleegkundige bij het AMC en receptioniste bij de ambassade in Israel, ben ik in 2010 betrokken geraakt bij de zorgboerderij. Ik begeleid nu enkele deelnemers op de vrijdag en zorg voor de groentenpakketten. Ik ben gestart bij de Dorpsboerderij in Oosterbeek en herinner me nog goed het levendige begin en de verhuizing naar Mariendaal. We hebben met z'n allen de hoeve zien ontwikkelen. Ik geniet van alle dieren, de muziek van een gitaar of trekzak en het maken van de groentenpakketten. Velen van ons kunnen nergens anders terecht om mens te zijn. Ik ben blij met het werken in het groen en de verbondenheid met de mensen op hoeve Klein Mariendaal

Monica van der Wal 100x150Monica van der Wal administratief medewerker

Na ruim 25 jaar werkervaring als bureaumanager binnen de zakelijke dienstverlening is het mijn wens om mijn kwaliteiten in te zetten binnen een meer maatschappelijk betekenisvolle omgeving. Ik vind het heel bijzonder om binnen Hoeve Klein Mariëndaal
een bijdrage te kunnen leveren aan mensen die net iets meer ondersteuning nodig hebben, om zo kansen en invulling aan hun leven te bieden. Ik ga mijn best doen om de cliëntenadministratie en financiële administratie op orde te houden en hoop op het gebied van werkprocessen en interne organisatie een zinvolle bijdrage te kunnen
leveren.

Als sociaal geograaf heb ik een brede maatschappelijke interesse en ben ik geïnteresseerd in de mens en zijn leef- en woonomgeving. Daarnaast werk ik als volleybaltrainer/-coach graag aan, met en in teams. In mijn vrije tijd ben ik buiten te vinden.

logoAT GaneshFoto's en concept: Ganesh

Openingstijden theeschenkerij

Openingstijden-Theeschenkerij-Hoeve-Klein-Mariendaal

Openingstijden

  • ma + di gesloten
  • wo t/m vr 10.00 - 16.00
  • zaterdag 10.00 - 18.00
  • zondag 10.00 - 18.00

 

Vrijdag 27 september zijn we geopend van 10.00 - 12.30 uur in verband met ons teamuitje!


Op zaterdagmiddag 19 oktober hebben we om 15.00u live muziek in de theeschenkerij: Marianne Veltman speelt op een rustige, minimalistische manier (het unplugged gevoel) covers. Ze heeft een breed repetoir aan nummers die ze aanpast aan de locatie waar ze speelt. Nieuwsgierig?  Kom luisteren!

Reserveringen

Aanvraag reservering

Voor meer informatie over mogelijkheden van uw feest of bijeenkomst mail ons.

Quotes

'De groenten, daar leer ik van. Nu weet ik bijvoorbeeld hoe tomaten groeien. En daar sta je echt van te kijken. Je weet dan ook wat je eet, en het smaakt veel lekkerder.'