Boerderijprogramma voor kinderen en jongeren met een hulpvraag

Een hemelse speelplek voor kinderen en jongeren met een hulpvraag uit de regio Arnhem. Met Buitengewoon biedt Hoeve Klein Mariëndaal een leuk en actief programma op de zaterdag voor kinderen vanaf 7 jaar. Lekker gewoon buiten spelen staat hierbij voorop.

Kinder- en jongerenprogramma Buitengewoon

Op de zaterdag hebben wij een speciaal programma voor kinderen en jongeren met een hulpvraag (o.a. ADHD, stoornis in het autistisch spectrum, verstandelijke beperking). Wij bieden een veilige en kleinschalige setting.

Kindergroepen

Hoeve Klein Mariendaal kinderen 01

‘Buitengewoon’ is een gevarieerd en gestructureerd programma afgestemd op de kinderen op zaterdagen van 10.00 tot 16.00 uur (een dagdeel is ook mogelijk). Er zijn vaste onderdelen zoals de dieren voeren, vrij spelen en een gezamenlijke activiteit. Er wordt veel gespeeld op het boerderijterrein. Ook gaan we vaak het omringende bos in voor speurtochten of een wandeling met de ezels. Tevens hebben we binnenactiviteiten zoals koken, bakken, knutselen en spelletjes. We hopen de kinderen zo een geweldige dag te bezorgen. Ook ontlasten we hiermee gezinnen die de zorg hebben voor kinderen met een hulpvraag.

Doelstellingen van het programma:

 1. Ontdekken van interesses en talenten
  Kinderen ervaren nieuwe activiteiten op het gebied van natuur, spel, koken en creativiteit en krijgen inzicht in hun eigen voorkeuren en talenten.
 2. Bevorderen van sociale contacten
  Kinderen krijgen de ruimte om veel met elkaar te spelen. Waar nodig helpt de begeleiding kinderen hierin op weg.
 3. Bevorderen van de zelfstandigheid
  Kinderen mogen veel zelf proberen. Dit varieert van het halen van een pan in de keuken tot het zelf ontwerpen en maken van een vogelhuisje. Kinderen worden hierbij op maat ondersteund en gestimuleerd door de begeleiding.
 4. Ontspanning en activering
  Afhankelijk van het kind wordt gelet op voldoende ontspanning of juist activering. Daarbij staat voorop dat de kinderen niks wordt opgelegd; ze worden op speelse wijze gestimuleerd om bijvoorbeeld mee te gaan voor een wandeling of juist even te ontspannen met een muziekje.

Jongerengroep

Deze groep is om de week op zaterdag van 12.30 tot 19.00 (een dagdeel is ook mogelijk). De nadruk ligt bij de jongerengroep vooral op het opdoen van sociale contacten, het ontwikkelen van een zinvolle vrijetijdsbesteding en het vergroten van de zelfstandigheid. Maar ook hier staat een leuke dag voorop! Aan het einde van de dag koken en eten we samen.

In de folder buitengewoon 14+ en in de folder buitengewoon koken vindt u meer informatie.

Enthousiaste en deskundige begeleiding

Het kinder- en jongerenprogramma is in de enthousiaste en deskundige handen van vier professionals. Ze hebben een zorgachtergrond en ervaring in het werken met kinderen en jongeren met een hulpvraag.

Het programma wordt begeleid door:

 • Joke Veenstra-Rutjes
  Hoeve Klein Mariendaal kinderen 02In 2002 ben ik afgestudeerd als creatief therapeut muziek. Hierna heb ik bij verschillende organisaties zoals Siza, ’s Heerenloo en Buro Hajo Koning gewerkt als therapeut, begeleider en coördinator. 
  Nu werk ik alweer enkele jaren met veel plezier als begeleider. Ik doe dit met zoveel mogelijk aandacht voor het kind en een gezellige dosis humor. Ik woon vlakbij de boerderij met mijn man en zoontje. Het is een prachtige omgeving om lekker veel buiten te zijn. 
  Het is fantastisch om te zien hoe de kinderen zich ontwikkelen op de boerderij. Ze krijgen vriendjes, durven de dieren te aaien, komen zelf met creatieve ideeën en maken plezier. Als zij een fijne dag hebben gehad dan is mijn taak volbracht!
 • Jodie Liebrand
  Ik werk sinds kort op de kindergroep Buitengewoon. Ieder kind zie je hier groeien op zijn eigen manier. De een durft steeds meer in de buurt van de dieren te komen, een ander leert pannenkoeken bakken. Hun wensen en mogelijkheden staan centraal op de zaterdag. We zijn lekker veel buiten en maken samen plezier! 
  De boerderij en het bos er omheen bieden zoveel mogelijkheden om je te vermaken en nieuwe ervaringen op te doen met elkaar. Dammen bouwen in de beek, sleetje rijden op de besneeuwde heuvels of spelletjes doen en een bioscoop maken in de boerderij. Ik geniet er zelf ook van. Ik vind een goede sfeer in de groep erg belangrijk en het is mooi om te zien dat de zo gevarieerde groe
 • Luuk Geijsen
  Ik heb het altijd interessant gevonden hoe kinderen en jongeren zich ontwikkelen Daarom heb ik ontwikkelingspsychologie gestudeerd en een opleiding gedaan tot vaktherapeut. Het belang van plezier maken en je eigen dingen mogen doen is niet te onderschatten; daar groei je van. Sommige kinderen hebben daarbij wat extra’s nodig en dat biedt ik heel erg graag. Mijn groepen vermaken zich onder andere met moestuinieren, koken en bakken, schatgraven en wandelen in het bos, knutselen, de dieren verzorgen. Activiteiten waar ik zelf ook heel blij van wordt. Het belangrijkste vind ik echter een sfeer van veiligheid waar iedereen zichzelf kan zijn. De activiteiten op de boerderij en het dagritme zorgen voor een fijne structuur. 
  Ik woon samen met mijn vriend, kat en twee kippen in Arnhem. Door de week werk ik bij een bureau voor praktijkonderzoek in Nijmegen. In 2012 ben ik begonnen als vrijwilliger bij Buitengewoon en na een pauzejaar vanwege mijn opleiding kreeg ik in 2014 mijn eigen groep. In 2015 heb ik daarnaast de jongerengroep opgestart voor wat oudere kinderen (de 14+groep). 
  Een voorrecht om met de kinderen en jongeren op deze mooie plek te mogen werken.

Heeft u interesse? Neem dan contact met ons op via E-mail info@hoevekleinmariendaal.nl of bel 026 - 333 25 32 (ma. t/m do. ochtend van 8.30 tot 12.30). 

Openingstijden theeschenkerij

Openingstijden-Theeschenkerij-Hoeve-Klein-Mariendaal

Openingstijden

 • ma + di gesloten
 • wo t/m vr 10.00 - 16.00
 • zaterdag 12.00 - 17.00
 • zondag 10.00 - 17.00

Op zaterdag 23 november speelt de band Mariannesque bij ons in de theeschenkerij! Pop/rock-covers in een acoustisch jasje! Kom luisteren tussen 15.00u en 16.30u!

Reserveringen

Aanvraag reservering

Voor meer informatie over mogelijkheden van uw feest of bijeenkomst mail ons.

Quotes

‘Ik kan hier gewoon mezelf zijn. Niemand die zeurt ‘heeft hij weer zo’n bui’. Ik hoor er hier echt bij. Dat is voor mij belangrijk’