Een prachtige zorgboerderij & theeschenkerij

Zorgboerderij & theeschenkerij Hoeve Klein Mariëndaal is gevestigd op een prachtig oud landgoed aan de rand van Arnhem. Vanuit onze eeuwenoude boerderij bieden we een prachtige werk- en ervaringsplek aan mensen die ondersteuning nodig hebben.

We begeleiden een heel diverse groep deelnemers zoals jongeren en volwassenen met een psychische problematiek, verstandelijke beperking, NAH en autisme, mensen met dementie en kinderen met een ondersteuningsvraag. We hebben diverse werkgebieden: tuinderij, dierverzorging, horeca, groenonderhoud, klussen en creatieve activiteiten.

Kinderboederderij Hoeve Heidestein in Heelsum

kinderboerderij heidestein renkumHoeve Klein Mariendaal heeft sinds 1 oktober 2017 een tweede locatie: Kinderboerderij Hoeve Heidestein in Heelsum. Dé plek voor inwoners uit de gemeente Renkum die van dieren houden en op zoek zijn naar activerend werk of dagbesteding. De werkzaamheden bestaan uit verzorgen van de dieren, onderhoud van het terrein en vanaf voorjaar 2018 de teelt van groenten, bloemen en kruiden. Ook hier bieden we plek aan een diverse groep deelnemers.

Hoeve Klein Mariendaal panorama met grote boom 750x260px

activiteiten op het land

Een divers gezelschap

Je vindt bij ons een diversiteit aan mensen en activiteiten. Onze deelnemers zijn van alle leeftijden: kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Ook hebben ze heel verschillende achtergronden: een verstandelijke beperking, psychiatrische achtergrond, dementie, autisme of NAH. Juist deze diversiteit maakt de Hoeve tot een bijzondere plek. We richten ons niet op de beperkingen van deelnemers maar op hun mogelijkheden. Deelnemers komen voor dagbesteding, een leerwerktraject of om te genieten van de prachtige plek en de bijzondere ontmoetingen. Ze doen mee bij de verbouw van groenten, kruiden en bloemen, dierverzorging, de theeschenkerij en het groenonderhoud op ons eigen terrein en in de wijk. Ook hebben we creatieve activiteiten, en een kook-, muziek- en klusgroep.

Groenteam hoeve klein mariendaal 01

Begeleiding door deskundige medewerkers

Onze deskundige medewerkers begeleiden de deelnemers met veel betrokkenheid en oog voor hun mogelijkheden. De Hoeve is een levendige plek met veel mogelijkheden voor ontmoetingen met de bezoekers van de theeschenkerij en terras. Ze komen voor koffie met iets lekkers, lunch, borrel of een feestje. Verder verhuren we vergaderruimtes aan bedrijven en organisaties.

Deskundige medewerkers creatieve activiteiten Hoeve Klein Mariendaal 02

Feest(je) vieren?

De Hoeve is een prachtige plek voor een feest(je), receptie, borrel of bruiloft. We hebben allerlei mogelijkheden; van 'alles uit de kast' tot iets eenvoudigs. Meer informatie

trouwdag op hoeve klein mariendaal


Laatste nieuws

Openingstijden theeschenkerij

Openingstijden-Theeschenkerij-Hoeve-Klein-Mariendaal

Openingstijden

  • ma + di gesloten
  • wo t/m vr 10.00 - 16.00
  • zaterdag 12.00 - 17.00
  • zondag 10.00 - 17.00

Reserveringen

Aanvraag reservering

Voor meer informatie over mogelijkheden van uw feest of bijeenkomst mail ons of bel 026 - 379 66 87.

Steun ons en wordt Vriend

ouderen bij zorgboerderij Hoeve Klein Mariendaal

We hebben veel plannen en ambities waarvoor vooralsnog de financiën ontbreken. Wilt u onze stichting steunen en zo de ontwikkelingsmogelijkheden van onze deelnemers verder helpen vergroten?

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief

Wil je onze activiteiten ook niet missen per mail? Per kwartaal ontvang je onze nieuws ook in je mailbox.

 

Een prachtige werkplek voor mensen met een ondersteuningsvraag

Hoeve-Klein-Mariendaal-Een-prachtige-werkplek-01

Wij kijken naar je mogelijkheden in plaats van je beperkingen.

Meer informatie

Meewerken op de Boerderij en in de Theeschenkerij

 

Hoeve-Klein-Mariendaal-Boerderij-en-Tuinderij-01

Genoeg te doen, voor iedereen een geschikte klus.

Meer informatie

Unieke vergaderruimtes op prachtig landgoed in Arnhem

 

vergaderzaal kapschuur Hoeve Klein Mariendaal 500x333px

Verhuur van vergaderlocaties met diverse arrangementen mogelijk.

Vergaderruimte reserveren