Wat bieden wij

Vind je het leuk om buiten te werken? Houd je van gezelligheid? Wil je werken in je eigen tempo? Of houd je van het bedienen van gasten in de theeschenkerij? Dan ben je bij ons aan het goede adres.

bediening hoeve klein mariendaal theeschenkerij 01 500x334px

Kleinschalig


Per dag zijn er 15 tot 20 deelnemers. Doordat we per werkgebied opsplitsen is er een klein gezellig team waarin je volop aandacht krijgt.

Goede sfeer

lunchen Hoeve Klein Mariendaal 01 500x334pxOnze boerderij wordt geroemd om de goede en gemoedelijke sfeer. Tussen de middag eten we vaak gezamenlijk een warme lunch (soep, pannekoeken, stamppot, pizza of hartige taart). Deze wordt vers bereid van producten van het land.

Deelnemers helpen mee met koken en tafel deken. Ook hebben we bij de koffie- en theepauze altijd wel iets lekkers.

In de pauzes is er ruim tijd om met elkaar bij te kletsen.

Scholing en certificaten

hout zagen kettingzaag hoeve klein mariendaal arnhem 01 375x500pxDeelnemers kunnen een branche erkend leertraject volgen op gebied van groen en horeca. Ze kunnen ook regelmatig meedoen met een cursus, bijvoorbeeld tractor rijden of werken met de bosmaaier. 

Werkgebieden en groepen

Biologische tuinderij

 • Planten
 • Zaaien
 • Schoffelen
 • Verzorgen en oogsten van groenten, kruiden, fruit en bloemen
 • Klaarmaken van groentenabonnementen (circa 80 abonnementen, twee keer per week)
 • Bomen zagen  
 • Onderhoud paden en banken
 • Snoeien
 • Haardhout kloven

Onderhoud groen in de wijk

We onderhouden bloembakken en boomspiegels in de wijk en de tuin bij een woonzorglocatie van de DrieGasthuizenGroep.

Dierverzorging

twee ezels hoeve klein mariendaal 500x478pxWe hebben een kleine veestapel: geiten, ezels, koeien, konijnen en kippen. Deelnemers verzorgen de dieren. Dit betekent water geven, voeren en borstelen,hokken schoonmaken, stallen mesten,  eieren rapen, dieren tam maken, wandelen (met de dieren).

Theeschenkerij

Dit is een heel ander werkgebied. Voor deelnemers die houden van werken in de keuken, bereiden van lunches en bedienen van gasten. Dit kan van woensdag tot en met zondag. 

Belevingsgroep

Voor deelnemers die met verschillende facetten van de groene omgeving en de boerderij kennis willen maken. We sluiten aan bij de vragen van de deelnemers. De setting is wat rustiger dan in de andere groepen. Activiteiten zijn o.a.: wandelen met de ezels, planten opkweken, konijnen verzorgen. Voorlopig alleen op dinsdag en donderdag middag.

Belevingsgroep voor mensen met dementie

Op de dinsdag, donderdag en vrijdag ochtend is er een groep voor mensen met dementie. Je kunt er kiezen waar je aan deel wilt nemen. Het gaat om een prettige tijd en het ontlasten van de partner.

Koken en bakken

Op de maandag en dinsdag koken en bakken we. Je leert er om je maaltijd te maken en om lekkere taarten, quiches, en cakes te bereiden.

Creatieve activiteiten

Dit is voor de deelnemers die houden van schilderen, keramiek, etsen en andere kunst- en creatieve vormen. Deze groep is op de maandagmiddag

Muziek

Donderdag middag hebben we muziek activiteiten

Kinder- en jongerenprogramma Buitengewoon

Op de zaterdag hebben wij een speciaal programma voor kinderen en jongeren met een hulpvraag (o.a. ADHD, stoornis in het autistisch spectrum, verstandelijke beperking). Wij bieden een veilige en kleinschalige setting waarbij lekker buiten spelen voorop staat!

Klussen

klussen hoeve klein mariendaal arnhem 01 500x334pxOok wie van klussen houdt kan bij ons terecht. Er is altijd van alles te repareren en te onderhouden.

Vormen van begeleiding

Bij ons kun je terecht voor dagbesteding, leertraject, werkgewenningstraject en reïntegratie na burn-out.

Openingstijden theeschenkerij

Openingstijden-Theeschenkerij-Hoeve-Klein-Mariendaal

Openingstijden

 • wo t/m vr 10.00 - 16.00  
 • za / zo 11.00 - 17.00*
 • take away is ook mogelijk

Bijzonderheden

 • 23 juni Donderdag
  Dan is onze Theeschenkerij gesloten voor bezoekers ivm onze jaarlijkse sport- en speldag.

 • 24 juni Vrijdag
  Dan is onze Theeschenkerij gesloten voor bezoekers ivm een besloten bijeenkomst.

Excuses voor het ongemak en wij hopen op u op een andere dag weer te verwelkomen.

Voor meer informatie over mogelijkheden van uw feest of bijeenkomst mail ons of bel 026 - 379 66 87.

Quotes

‘Ik kan hier gewoon mezelf zijn. Niemand die zeurt ‘heeft hij weer zo’n bui’. Ik hoor er hier echt bij. Dat is voor mij belangrijk’