Drie prachtige zorglocaties

Stichting Hoeve Klein Mariëndaal beschikt over drie prachtige zorglocaties in de regio Arnhem. Hoeve Klein Mariëndaal is de hoofdlocatie. Deze zorgboerderij en theeschenkerij is gevestigd op landgoed Mariëndaal aan de rand van Arnhem. Daarnaast hebben we een locatie in Heelsum: Hoeve Heidestein. Dit was voorheen de kinderboerderij. En sinds september 2018 hebben we ook nog een prachtige locatie in Schaarsbergen: Heidehuis. 

kinderboerderij heidestein renkumWe bieden dagbesteding en activerend werk aan een diversiteit van deelnemers. Inwoners met een verstandelijke beperking, GGZ achtergrond, NAH en dementie. Op de zaterdag bieden we een programma aan kinderen en jongeren met een ondersteuningsvraag. Deelnemers kunnen meewerken in de biologische tuinderij, dierverzorging, theeschenkerij en groenonderhoud in de wijk. Daarnaast is er ruimte voor creatieve en muzikale activiteiten.

Hoeve Klein Mariendaal panorama met grote boom 750x260px

activiteiten op het land

Een divers gezelschap

Je vindt bij ons een diversiteit aan mensen en activiteiten. Onze deelnemers zijn van alle leeftijden: kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Ook hebben ze heel verschillende achtergronden: een verstandelijke beperking, psychiatrische achtergrond, dementie, autisme of NAH. Juist deze diversiteit maakt de Hoeve tot een bijzondere plek. We richten ons niet op de beperkingen van deelnemers maar op hun mogelijkheden. Deelnemers komen voor dagbesteding, een leerwerktraject of om te genieten van de prachtige plek en de bijzondere ontmoetingen. Ze doen mee bij de verbouw van groenten, kruiden en bloemen, dierverzorging, de theeschenkerij en het groenonderhoud op ons eigen terrein en in de wijk. Ook hebben we creatieve activiteiten, en een kook-, muziek- en klusgroep.

Groenteam hoeve klein mariendaal 01

Begeleiding door deskundige medewerkers

Onze deskundige medewerkers begeleiden de deelnemers met veel betrokkenheid en oog voor hun mogelijkheden. De Hoeve is een levendige plek met veel mogelijkheden voor ontmoetingen met de bezoekers van de theeschenkerij en terras. Ze komen voor koffie met iets lekkers, lunch, borrel of een feestje. Verder verhuren we vergaderruimtes aan bedrijven en organisaties.

Deskundige medewerkers creatieve activiteiten Hoeve Klein Mariendaal 02

Feest(je) vieren?

De Hoeve is een prachtige plek voor een feest(je), receptie, borrel of bruiloft. We hebben allerlei mogelijkheden; van 'alles uit de kast' tot iets eenvoudigs. Meer informatie

trouwdag op hoeve klein mariendaal


Laatste nieuws

 

Openingstijden theeschenkerij

Openingstijden-Theeschenkerij-Hoeve-Klein-Mariendaal

Openingstijden

  • ma + di gesloten
  • wo t/m vr 10.00 - 16.00 alleen take away
  • zaterdag gesloten
  • zondag gesloten

Vanaf woensdag 6 januari zijn we weer geopend voor take away. Elke woensdag, donderdag en vrijdag van 10.00-16.00 uur.

Take away: Helaas kunnen we onze gasten nog niet binnen aan tafel ontvangen, maar gelukkig kunnen we jullie nog wel verblijden met een drankje en een taartje of een heerlijke koek middels ons take away concept. Je kan binnen je bestelling doorgeven bij de kassa. Het lekkers mag je dan mee naar huis nemen of mee het bos in!

We hopen jullie gauw weer te zien!!!

Het is momenteel niet mogelijk om te reserveren!

 

Reserveringen 

Aanvraag reservering

Voor meer informatie over mogelijkheden van uw feest of bijeenkomst mail ons of bel 026 - 379 66 87.

Quotes

'Ik word hier gewoon lekker moe. Dat is een ander soort moeheid dan die ik ken van lanterfanterigheid.
Het is een gezonde manier van moe zijn.'

Steun ons en wordt Vriend

ouderen bij zorgboerderij Hoeve Klein Mariendaal

We hebben veel plannen en ambities waarvoor vooralsnog de financiën ontbreken. Wilt u onze stichting steunen en zo de ontwikkelingsmogelijkheden van onze deelnemers verder helpen vergroten?

Lees meer