Het Hoefijzer, de zomereditie 2020

Het Hoefijzer, de zomereditie 2020

En ook in deze woelige tijd is er weer een kleurige en warme editie van ons lijfblad. Nu nog te lezen als PDF omdat de gedrukte versie als warme broodjes de deur uitvlogen.

Het Hoefijzer, de wintereditie 2019

Het Hoefijzer, de wintereditie 2019

Jawel, daar is-ie weer, Het Hoefijzer! Het kersverse nieuwe nummer van het huisblad van zorgboerderij Hoeve Klein Mariëndaal is nu volop verkrijgbaar.

Lees deze full colour-wintereditie, met speciale aandacht voor onze kinderboerderij, Hoeve Heidestein in Heelsum, en het Heidehuis in Schaarsbergen. Onze verslaggever Rens de Vette bezocht ook de Theeschenkerij en ging eens kijken bij het zaterdagprogramma op de Hoeve voor jongeren en kinderen met een hulpvraag.

Houthok en andere klusnieuwtjes

Houthok en andere klusnieuwtjes

Er wordt altijd heel wat af geklust op de Hoeve. In december is het nieuwe houthok klaar gekomen. Er is hard aan gewerkt door Wout, Bert en de deelnemers Bas (die de eerste schets heeft gemaakt) en Henk.

Bij de theeschenkerij zijn de luiken, kozijnen en de grote deuren opnieuw geschilderd.

Gezellige Kerstbijeenkomst op de Hoeve

Gezellige Kerstbijeenkomst op de Hoeve

kerstbijeenkomstWe hebben weer een heel gezellige en sfeervolle kerstbijeenkomst gehad op de Hoeve. Mooi om zo met deelnemers, vrijwilligers en medewerkers samen te zijn. De theeschenkerij zat helemaal vol. Ditmaal hadden we Syrische muzikanten uit de Koepel op bezoek. Het werd een mooie bijeenkomst met een mix van Arabische muziek van onze Syrische gasten en Nederlands talige muziek van Ronald onze huis dj met zijn neef. En natuurlijk weer met een heerlijke maaltijd.

 

 

Cursus Biologisch Tuinieren

Cursus Biologisch Tuinieren

Wegens groot succes wordt in januari weer de basiscursus Biologisch Tuinieren gegeven.

Branche erkende leertrajecten

Branche erkende leertrajecten

Branche erkende leertrajectDit voorjaar zijn we gestart met het leertraject groen dat deelnemers opleidt volgens een door de groenbranche erkende methodiek. Bij goed gevolg leidt dit tot een branche erkend certificaat. Onze deelnemers die het leertraject groen volgen zijn goed bezig. Ze hebben nu met succes het derde blok snoeien afgerond.

In januari starten we met het branche erkende leertraject werken in de keuken. Onderwerpen van dit leertraject zijn o.a. hygiene in de keuken, broodjes maken en koffie en thee zetten. De opleiding wordt gegeven door Margo en Martijn.

Herfstfair groot succes

Herfstfair groot succes

Herstfair groot succesZondag 1 november was de drukste dag in ons bestaan. Er kwamen onwijs veel bezoekers naar onze herfstfair. Het was heerlijk weer, prachtige muziek van de Tuesday Night Music Club voor de mooie muziek bij de Herfstfair! En natuurlijk hadden we weer Atelier de Beleving voor de heerlijke gepofte kastanjes en tortillas.

Openingstijden tijdens de kerstvakantie

Openingstijden tijdens de kerstvakantie

Tussen kerst en oud en nieuw zijn we een weekje dicht. Daarna starten de deelnemers weer op maandag 4 januari. Voor de bezoekers zijn we in de kerstvakantie gesloten van 25 december tot en met zondag 3 januari. 

Openingstijden theeschenkerij

Openingstijden-Theeschenkerij-Hoeve-Klein-Mariendaal

Openingstijden

  • wo t/m vr 10.00 - 16.00  
  • za / zo 11.00 - 17.00
  • take away is ook mogelijk

Het is alleen mogelijk om een tafeltje aan de deur te reserveren.

We hopen jullie gauw weer te zien!

Reserveringen 

Reserveringsaanvraag

Voor meer informatie over mogelijkheden van uw feest of bijeenkomst mail ons of bel 026 - 379 66 87.

Quotes

“Ik wil hier blijven tot mijn pensioen,
ik heb het hier zo goed naar mijn zin!”

Steun ons en wordt Vriend

ouderen bij zorgboerderij Hoeve Klein Mariendaal

We hebben veel plannen en ambities waarvoor vooralsnog de financiën ontbreken. Wilt u onze stichting steunen en zo de ontwikkelingsmogelijkheden van onze deelnemers verder helpen vergroten?

Lees meer